EMAIL
<span style='float: left; margin-bottom: 5px;'> </span> <span style='float: right; margin-bottom: 5px;'></span>

Film Music


Informatii utile


Parteneri


Echipa


Orchestra


Ciprian


Uyanga


The Masterpiece


TinaOrchestra Simfonică Bucureşti


Din dorinta de a deschide către un public variat lumea sunetelor și a formelor muzicale, în peisajul muzical românesc a luat ființă Orchestra Simfonică Bucuresti, un proiect inițiat în anul 2006 de către Asociația Philson Young. Prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică, acest proiect educațional are o viziune pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale, fără compromisuri profesionale.

Membrii orchestrei, muzicieni reputați ai scenei culturale românești, au fost apreciați de-a lungul timpului fie în calitate de soliști, fie ca membri ai altor orchestre și ansambluri naționale și internaționale. Activitatea acestora a fost distinsă nu de puține ori cu premii acordate de prestigioase jurii din România sau din străinătate.

Benoit Fromanger s-a alăturat ca director artistic și dirijor principal al Orchestrei Simfonice București, implicându-se în proiectul Salut Cultura! din convingerea că muzica face legătura între cultură, educație, oameni și civilizație, fără bariere geografice.

După o carieră strălucită ca solist, în cadrul căreia a colaborat cu dirijori renumiți, precum Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, Lorin Maazel, Carlos Kleiber, Bernard Haitink și Carlo Maria Giulini, Benoit Fromanger decide să urmeze o carieră de dirijor, perfecționându-se cu maeștrii Rolf Reuter, Kiesler Kenneth și Valery Gergiev.

Recunoscut pe plan internațional ca un dirijor de înalt nivel profesional, Benoit Fromanger manifestă la fiecare concert, alături de abordarea personală a discursului muzical, respectul său pentru muzicieni și public, deopotrivă cu energia, generozitatea și pasiunea sa.

Agenda orchestrei cuprinde concerte, turnee și înregistrări audio. În 2012 au fost inregistrare două CD-uri actualmente in curs de publicare. Primul CD este semnat Marcel Pavel și Orchestra Simfonică București iar al doilea, conține în premieră mondială, creația simfonică a compozitoarei impresioniste de origine franceză, Mel Bonis, și urmează să fie distribuit de catre renumita casă de discuri Naxos.

Printre concertele stagiunii de concerte 2012, mentionam evenimentele Ora Pamantului 2012, 9 Mai Ziua Europei, Festivalul National de Muzica Contemporană SIMN 2012 și concertele din cadrul Festivalului "Rencontres de Calenzana" - Corsica / Franța.

Official Website